четвер, 25 квітня 2019 р.

Червона книга України


З давніх часів люди господарюють на Землі. Вони будують міста, дороги, обробляють поля. Щоб побудувати будинки, нові підприємства, створити пасовиська для тварин, поля для вирощування культурних рослин, люди знищують ліси. Тому з кожним роком на Землі  лісів стає менше .
Рослинам і тваринам, людині потрібне чисте повітря і вода. Заводи, фабрики забруднюють повітря, річки, озера шкідливими речовинами. Часто в навколишнє середовище люди викидають величезну кількість побутових відходів.  Усе це отруює воду, повітря, грунт, спричиняє хвороби і загибель рослин і тварин.
Рослини і тварини зникають ще й від того, що люди, не замислюючись чинять їм зло: зривають гарні рослини, полюють на тварин, порушуючи правила полювання жорстоко винищують їх. Люди використовуючи природу для власних потреб, часто їй шкодять. Тому природу потрібно охороняти!
Над цим питанням замислюються люди всіх країн. Рослини і тварини, що можуть зникнути назавжди з нашої планети, вносять до Міжнародної Червоної книги.
Червона книга України - основний документ про сучасний стан рідкісних і зникаючих видів тварин і рослин нашої країни та про заходи щодо їх збереження і відтворення.


Пропоную Вашій увазі фрагменти уроку:






Немає коментарів:

Дописати коментар