пʼятницю, 24 травня 2019 р.

Українська мова

«Мова – це великий дар природи, розвинутий і вдосконалений за тисячоліття з того часу, як людина стала людиною
            Українська мова –національна мова українців.   Державна мова в Україні, одна  з трьох офіційних мов  у Придністров’ї  та одна  з офіційних мов частини Сербії.
            Багата і барвиста  мова   українського народу. Мова  - то краса нашого  життя, - наше майбутнє .  Рідне слово – невмируще  джерело ,з якого ми пізнаємо навколишній світ , свою родину,свій народ.
            Українська мова належить до числа основних предметів у школах усіх типів. Вона виконує дві функції  : 1)предмет вивчення в школі, 2)засіб навчання і спілкування ( з її допомогою  вивчаються  інші  предмети, здійснюється  спілкування між учнями й учителями). Від змісту та рівня її викладання  залежать успіхи  учнів  в оволодінні  мовою  як засобом  спілкування в усіх  формах  її  застосування  і засвоєння інших шкільних предметів.
            Вивчаючи  мову , діти засвоюють спеціальну  термінолексику інших  дисциплін і набувають навичок користування мовою в усному і писемному спілкуванні. За допомогою рідної мови  діти починають пізнавати навколишній світ , входити в людську спільноту,прилучатися до національної  та світової культури.
            Основне призначення мовної освіти в початковій школі – забезпечити загальний розвиток учнів,виробити в них мотивацію до вивчення мов  , розвивати вміння слухати і розуміти  мовлення,навчити читати і писати,на основі доступної мовної теорії формувати практичні  вміння і навички ,а найголовніше – уміння  вчитися.


Немає коментарів:

Дописати коментар